петък, 26 април 2013 г.

Мусака

Мусака

Необходими продукти

  • 5-6 бр. картофи
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 3-4 бр. гъби
  • 500 г кайма
  • 500 г доматен сос
За заливката:
  • 1 бр. яйце
  • 200 г кисело мляко
  • 150 г брашно
  • 150 г настърган кашкавал
  • подправки по избор

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на дребни кубчета, лука на дребно, моркова се настъргва на ренде, гъбите на тънки резени. В дълбок съд се запържват лука, моркова и каймата, като се позапържи се прибавят картофите, след това и гъбите, излива се доматения сок и се прибавят подправките, оставя се да поври. След това сместа се прехвърля в тава за печене и се запича почти до готовност. Прави се заливка от изброените съставки без кашкавала. Изсипва се върху мусаката и се запича, след това се прибавя и кашкавала и пак се запича. Накрая се поръсва с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар